Валежите ще продължат и днес  вече и в цялата страна

...
Валежите ще продължат и днес  вече и в цялата страна
Коментари Харесай

Снегът обхваща цялата страна, температурите падат

Валежите ще продължат и днес  към този момент и в цялата страна ще са от сняг. По-значителни ще бъдат в Западна България.

Очаква се образуването на снежна завивка, като оптималните температури в страната ще доближат минус 2° - 3°, в София – към минус 1°.

Ще духа до сдържан, в източните региони и краткотрайно мощен североизточен вятър.

През нощта, с прекосяването на средиземноморски циклон през Гърция и Егейско към Черно море, преваляванията у нас ще се усилят и ситуацията още ще се усложни.

Над Черноморието ще е облачно с превалявания, като последователно съвсем на всички места дъждът ще премине в сняг. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха сред минус 1° и 3°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала с наклонност на увеличаване.

Над планините ще e облачно със снеговалежи. Ще духа мощен вятър - в ниските елементи последователно ще се ориентира от изток-югозиток, а по билата ще е от югозапад. Ще има снежни виелици и по проходите ще се образуват навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към минус 7°, а на 2000 метра – към минус 10°.

От Агенция " Пътна инфраструктура " оповестиха, че пътните настилки са мокри, а в планинските и усойни региони – отчасти заснежени, заледени и обработени.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР